Відбулася нарада щодо перспектив розвитку цифровізації в регіоні на 2022 рік

20 січня 2022

18 січня заступником голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Михайлом Гапулою було проведено нараду із усіма структурними підрозділами ОДА, на якій підведено підсумки цифрового розвитку області протягом 2021 року та визначено завдання щодо реалізації цифрової політики в регіоні у 2022 році.
В ході наради до слова був запрошений директор департаменту цифрової трансформації Олександр Шлапак, який прозвітував про результати роботи протягом 2021 року.
За 2021 рік в Тернопільській області:
✔️розроблена та прийнята Програма «Цифрова Тернопільщина 2022‒2024». Для створення Програми було проведено всебічний аналіз стану рівня інформатизації області, на основі якого розроблено 63 завдання цифрової трансформації регіону. Загальний бюджет Програми на три роки становить 29,9 млн грн;
✔️ розроблена типова Концепція цифровізації громад, яку вже прийняли 33 територіальні громади області;
✔️створено центр Дія.Бізнес у м. Тернопіль. У центрі вже проведено перші тренінги з розвитку бізнесу та опрацьовуються партнерства з бізнесом в регіоні;
✔️оновлено сайт обласної державної адміністрації, створено 11 сайтів структурних підрозділів облдержадміністрації та 3 сайти райдержадміністрацій, які відповідають найсучаснішим стандартам якості та доступності;
✔️ за кошти “Інтернет субвенції” 43 населених пункти по всій області у 17 територіальних громадах вперше під'єднали до швидкісного інтернету, а 72 соціальних заклади регіону отримали доступ до мережі.
Ключовими завданнями цифрової трансформації Тернопільщини у 2022 році стане впровадження телемедичних сервісів, підключення громад до обласної системи електронного документообігу, створення нових інструментів для роботи з обласною геоінформаційною системою, формування та розвиток принципів електронного урядування.
Не менш важливим буде розв'язання питання підключення віддалених населених пунктів Тернопільщини до швидкісного інтернету, а також підключення всіх соціальних об’єктів до мережі, створення системи для відображення актуальних даних, щодо руху громадського транспорту області на геопорталі.