Відбулася онлайн-нарада щодо підключення до програмного забезпечення Державного реєстру речових прав відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно

11 лютого 2022

За допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно формують запит в електронній формі та направляє його в бюро технічної інвентаризації (далі – БТІ), яке здійснювало державну реєстрацію права власності на відповідне нерухоме майно. У відповідь на такий запит уповноважена особа БТІ створює в електронну форму відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, або ж про відсутність державної реєстрації права власності на нерухоме майно.
Заступник голови облдержадміністрації Володимир Важинський поспілкувався з кожним БТІ області та проаналізував поточну ситуацію з підключення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Заступник голови ОДА Михайло Гапула зазначив, що вдосконалення процедури реєстрації речових прав на нерухоме майно, забезпечить належний рівень захисту прав власності фізичних і юридичних осіб та створить сприятливі умови для поліпшення інвестиційного клімату в країні.
Підключення програмного забезпечення до Державного реєстру комунальних підприємств відбудеться до кінця місяця.