Верховна Рада ухвалила законопроєкт про Національну програму інформатизації в першому читанні

18 жовтня 2022

Верховна Рада підтримала законопроєкт № 6241 «Про Національну програму інформатизації». «За» проголосували 287 депутатів.

Завдяки цьому законопроєкту можна буде впроваджувати цифрові технології в держуправлінні. Це значно підвищить ефективність і результативність роботи держорганів та органів місцевого самоврядування. Наприклад, українці зможуть отримувати необхідні держпослуги набагато швидше.

Також законопроєкт допоможе подолати цифрову нерівність у суспільстві, оскільки кожен у країні повинен мати можливість користуватися технологіями для власного розвитку. 

Нерівність буде скорочуватися завдяки підвищенню рівня доступу суспільства до технологій та різноманітних можливостей, зокрема, в економічній, соціальній, культурній, освітній галузях. 

Крім цього, законопроєкт має на меті підвищити рівень кіберзахисту та безпеки інформаційної діяльності і прискорити інтеграцію України у світовий інформаційний простір.

Зміни дозволять забезпечити належний рівень впровадження проєктів інформатизації, цифровізації та електронного урядування.